Завершено процес ліквідації юросіб ОДТРК

October 20, 2016

чсчсчс

Цього тижня Севастопольська регіональна державна телерадіокомпанія і державна телерадіокомпанія «Крим» ліквідовані як юридичні особи.

Таким чином усі 30 ДТРК ліквідовані як юридичні особи і утворені у формі регіональних філій. Це дозволяє продовжити реформу суспільного мовлення, яка була загальмована через затримки з ліквідацією ряду ДТРК.

Нагадаємо, що на першому етапі реформи відбувається приєднання всіх державних телерадіоорганізацій до НТКУ, де  кожна ДТРК стає філією НТКУ, а саме ОДТРК підлягає припиненню як юридична особа. На другому етапі об’єднана НТКУ має бути перетворена в публічне акціонерне товариство ПАТ «НСТУ» зі 100% акцій якого перебуватиме у власності держави.

Процес створення суспільного мовлення розпочався у квітні 2014 року, однак через низку адміністративно-господарських та регуляторних проблем процес затягнувся на 2 роки. В 2016 році реформа була заблокована з боку ДП «УСТФ «Укртелефільм», який теж мав стати частиною НСТУ. Саботаж з боку колективу підприємства змусив депутатів ухвалити спеціальний законопроект, який виокремив реформування цієї установи в окремий процес.

Створення ПАТ НСТУ очікується на початку 2017 року, після якого почнеться процес ухвалення нормативних актів ПАТ та обрання менеджменту компанії.