Завершився четвертий набір Відкритого університету реформ

December 28, 2016

Сьогодні відбувся випуск четвертого набору Відкритого університету реформ – спільного освітнього проекту Реанімаційного Пакету Реформ і Центру демократії та верховенства права. Упродовж трьох місяців 30 молодих реформаторів навчалися у провідних експертів та стажувалися у громадських організаціях для того, щоб сприяти позитивним змінам в державі. Навчання активістів відбулося за підтримки Уряду Швеції.

“Оцінюючи четвертий ВУР, ми розуміємо, що ідея була хороша. Ми ділилися досвідом перемог і помилок, говорили про виклики у державі, про шляхи ефективної реалізації реформ. Реформи – це процес, як ремонт вдома. Ніколи не закінчується. Те, що ви чули цього сезону, буде через рік, два, три іншим. Але ми продовжуватимемо розвивати країну”, – звернулася до випускників Соломія Боршош, програмний директор Центру демократії та верховенства права.

Хенрік Вітфельдт, керівник відділу сприяння реформам Посольства Швеції в Україні також привітав випусників ВУРу.

“Ця ініціатива дуже мене надихає. Зараз часто говорять, що знання неважливі, але я певен: завдяки таким, як ви, правда переможе брехню. Ви повинні будувати країну на основі власних знань. Це складно, але вкрай необхідно для майбутнього України. Я хочу, щоб ви запам’ятали 3 речі: зміни можливі, знання і правда переможуть і такі як ви – необхідні для змін.  Пам’ятайте про це”, – наголосив він.

Іван Омелян, керівник Відкритого університету реформ, наголосив на унікальних результатах цьогорічного ВУРу.

“Кожен із учасників віддав понад 180 годин стажуванню в 11 громадських організаціях, що входять до Коаліції РПР. Третина випускників, 10 із 30, уже знайшли місце роботи у громадському секторі або реалізують себе у якомусь проекті. Цей набір завершили усі, хто стартував з нами. Дякую, що віддали три місяці ВУР, реформам і країні. Робіть це далі. Ми у вас віримо”, – побажав він випускникам.

Після вручення дипломів відбулося і неформальне святкування, під час якого випускники мали можливість провести час у колі друзів.