Презентація всеукраїнської Кампанії «За безпечні дороги»

Початок події: 2016-11-14 10:30:00

У понеділок, 14 листопада, о 10:30 у прес-центрі ІА “УНІАН” (м. Київ, вул. Хрещатик, 4) розпочнеться презентація всеукраїнської Кампанії «За безпечні дороги».

Під час Тижня безпеки дорожнього руху в рамках Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2011-2020 народні депутати, громадські активісти та міжнародні експерти у форматі прес-конференції детально розкажуть про мету нової кампанії: зменшення травматизму і смертності на дорогах України, а також обговорять шляхи подолання цієї проблеми.

Учасники заходу розкриють ключові фактори, які впливають на травматизм і смертність серед усіх учасників дорожнього руху. Спікери представлять варіанти законодавчого вирішення проблеми, а також поділяться міжнародним досвідом у цій сфері.

Учасники прес-конференції:

  • Мустафа Наєм, народний депутат України
  • Ігор Діденко, народний депутат України, голова підкомітету з питань безпеки автодорожнього руху Комітету Верховної Ради України з питань транспорту
  • Тарас Шевченко, співголова Ради Реанімаційного Пакету Реформ, директор Центру демократії та верховенства права
  • Віктор Загреба, експерт Реанімаційного Пакету Реформ, засновник ГО “Vision Zero”
  • Наталія Король, керівник відділу боротьби з неінфекційними захворюваннями Бюро ВООЗ в Україні
  • Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції
  • Вадим Денисенко, координатор з національної роботи Асоціації велосипедистів Києва
  • Олеся Холопік, модератор, координатор Кампанії «За безпечні дороги»

Акредитація обов’язкова!

Контактна особа: Тетяна Савченко

Телефон: 0980619939, e-mail: tsavchenko1985@gmail.com

Довідково:

Щороку на автошляхах України гине понад 4 000 осіб та більш ніж 30 000 людей отримують травми. ДТП є першою за поширеністю причиною смерті молоді віком від 15 до 24 років та другою серед дітей віком від 5 до 14 років. Серед країн Європи, Україна має один з найнижчих рівнів безпеки дорожнього руху. Цей рівень вимірюється масштабами наслідків, до яких призвели ДТП, в першу чергу – кількістю втрачених життів. Для порівняння часто використовують два показники – смертність загиблих відносно кількості населення, і смертність відносно кількості зареєстрованих транспортних засобів. В Україні, показник смертності на 1 мільйон населення вже декілька років перебуває на позначці 110-115. Водночас, середнім показником серед 27 країн ЄС станом на 2015 рік був показник 62 смертей на 1 мільйон населення, а країни-лідери мають показник менше 30. Показник – смертність на 1 мільйон автомобілів в Україні становить понад 600, в той час як у наших безпосередніх сусідів на Заході – близько 200-250, а в “країн-чемпіонів” Євросоюзу – 66. Різниця з Україною – в десять разів.