Антитютюнові рейди – кальянні під прицілом

Початок події: 2016-12-26 10:30:00

26-го грудня  о 10:30 в ІА «УНІАН» розпочнеться прес-конференція, де учасники представлять результати рейду кафе, барами та ресторанами, у яких порушують права споживачів та антитютюнове законодавство. А по завершенню відбудеться перевірка декількох закладів-порушників за участю інспекторів Держпродспоживслужби, журналістів та громадськості.

Громадські організації провели рейд у Києві та 5 інших містах України з метою виявлення порушень законодавства про заборону куріння у приміщеннях закладів ресторанного господарства. У разі виявлення порушень учасники надсилали скарги у Держпродспоживслужбу, щоб недобросовісні заклади припинили порушувати права споживачів та працівників на вільне від тютюнового диму повітря. Під час рейду особливу увагу звертали на кальян-бари, які почали масово відкривати у великих містах, незважаючи на те, що куріння кальянів також заборонене законом.

Учасники нададуть практичні рекомендації стосовно того, як споживачі можуть захистити своє право не дихати димом тютюнових виробів у приміщеннях кафе, барів та ресторанів, а також розкажуть про небезпеку куріння кальянів.

Учасники прес-конференції:

  • Лілія Стиренко, в. о. заступника голови Держпродспоживслужби;
  • Олег Цільвік, заступник голови правління ВГО «Союз споживачів України»;
  • Андрій Лига, член правління Всеукраїнської федерації споживачів «Пульс», ГО «Новий день України»;
  • Петро Король, юрист проекту «Київ без тютюнового диму» Центру демократії та верховенства права;
  • Костянтин Красовський, завідувач сектором контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України;
  • Андрій Скіпальський, керівник Українського центру контролю над тютюном ГО «Життя».

Попередня акредитація обов’язкова до 9:30 26 грудня.

Для контактів: Тотовицька Оксана, медіа-координатор Українського центру контролю над тютюном ГО «Життя», +38(063) 261 74 05, (044) 234 93 20, oksana@center-life.org