МАГівців “озброїли” актуальними антикорупційними знаннями та навичками

May 17, 2016

Третій завершальний модуль навчальної програми Майстерня активних громадян для регіональних тренерів пройшов днями у столиці. 

Протягом 3 днів учасники з різних регіонів України отримали теоретичні знання та практичні навички про реформування сфери ЖКГ, дієві інструменти у антикорупційній боротьбі та люстрації чиновників, а також дізналися, як уникнути юридичних ризиків при опублікуванні журналістських розслідувань і якісно писати заяви про антикорупційні правопорушення до правоохоронних органів.

Такий комплекс антикорупційних тренінгів для регіональних тренерів Майстерні активних громадян проводить Центр демократії та верховенства права CEDEM у партнерстві з Reanimation Package of Reforms.

На основі отриманих знань та навичок регіональні тренери МАГ у червні проведуть 16 одноденних тренінгів для активістів із сіл, селищ, міст та районів в своїх областях.

На відкритті тренінгу до МАГівців з вітальним словом звернувся представник Реанімаційний пакет реформ

13235313_546139665588342_3712493235423191634_oМАГ – це люди, які усвідомлюють проблему і знаходять її вирішення. Потім обирають платформу чи організацію, де зможуть реалізувати свої бачення і досягти змін. І в Реанімаційному Пакеті Реформ ми будемо раді бачити ініціативних та дієвих активістів із регіонів,” – зазначив на відкритті Модулю 3 Майстерні активних громадян у Києві керівник Секретаріату РПР Артем Миргородський.

Він зауважив, що з ініціативи однієї людини виростає громадська організація, а остання успішна тоді, коли співпрацює з іншими громадськими ініціативами.

Тренери МАГ поділилися з учасниками навчання знаннями і практичними кейсами щодо: 

  • реформування сфери ЖКГ: де можуть бути корупційні сладові в ОСББ та як їх уникнути (ТЕТЯНА БОЙКО, керівник житлово-комунальних програм ГМ “ОПОРА”, експерт Реанімаційного Пакету Реформ з питань енергоефективності);
  • використання звернення до суду в антикорупційній боротьбі (АЛІНА ПРАВДИЧЕНКО, юрист Центру демократії та верховенства права);
  • відповідальності за дифамацію та як уникнути юридичних ризиків громадському активісту при опублікуванні журналістських розслідувань ( ГАЛИНА ЧИЖИК, юрист Центру демократії та верховенства права та Руху ЧЕСНО);
  • практичних інструментів для громадських активістів для люстрації чиновників (ОЛЕКСАНДРА ДРІК, Голова Ради ГО «Громадський люстраційний комітет»);
  • написання заяв про корупційні правопорушення до правоохоронних органів (ГЛІБ КАНЄВСЬКИЙ, експерт Центру аналітики та політичних студій “Ейдос”).

 

Проект «Майстерня активних громадян» виконується в рамках проекту «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER), що реалізується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото – звіт заходу за посиланням

Фото: Facebook-сторінка Майстерня активних громадян