Завершилась основна фаза онлайн-курсу з доступу від експертів ЦЕДЕМ

May 29, 2017

2250 слухачів і рівень успішності, вищий за середньосвітовий – із таким підсумком завершилась активна фаза онлайн-курсу «Доступ до публічної інформації: від А до Я». Його створили експерти Центру демократії та верховенства права Віта Володовська, Тетяна Олексіюк та Ігор Розкладай. Водночас, нові слухачі так само зможуть пройти курс у повному обсязі, навіть після завершення цієї фази.

Курс лекцій опубліковано на веб-платформі Prometheus у вільному доступі. Серед їх тем – загальний огляд закону «Про доступ до публічної інформації», порядок подання запитів, режими доступу до інформації, оскарження порушень, тощо. Під час активної фази слухачі могли ставити питання лекторам та виконувати практичні завдання від авторів курсу.

Усього на курс підписалося 2250 осіб. Зараз триває сертифікація учасників курсу: 195 слухачів уже отримали дипломи. При цьому рівень успішності курсу склав 8,7% – для порівняння, середньосвітовий показник для онлайн-курсів досягає 5%. Серед слухачів курсу рівномірно представлені усі вікові групи, а 51,5% учасників склали жінки. Третина аудиторії – студенти, і 80% з них мають рівень бакалавра і вище.

Надалі курс перейде у “пасивну фазу”, під час якої слухачі зможуть пройти курс у повному обсязі, однак вже без прямого спілкування з лекторами. Раніше у веб-платформі Prometheus прогнозували, що до кінця року кількість учасників може сягнути 10000 осіб.