20 липня відбувся круглий стіл на тему роздержавлення друкованих ЗМІ

July 21, 2010

20 липня 2010 року Інститут Медіа Права у стінах Києво-Могилянської Академії провів круглий стіл на тему: «Роздержавлення друкованих ЗМІ: існуюче правове регулювання та шляхи його вдосконалення».

Питання роздержавлення  обговорювали експерти Тарас Шевченко (директор Інституту Медіа Права), Олександр Дяченко (юрист Асоціації видавців періодичної преси України), Алі Сафаров (адвокат) та Ігор Розкладай (юрист Інституту Медіа Права), а також медіа-юристи з України, Росії, Молдови, Білорусі, Таджикистану, Грузії, Казахстану та Киргизстану – учасники Міжнародної літньої школи медіа права, яка проводиться Інститутом Медіа Права з 5 по 23 липня.

На круглому столі експерти обговорили шляхи вдосконалення регулювання роздержавлення друкованих ЗМІ. Разом з тим  закордонні учасники мали змогу подискутувати з українськими експертами на тему необхідності роздержавлення друкованих ЗМІ. Особливо активну участь у дискусії приймали казахські та таджикські медіа юристи, які висловлювали власні думки з цього приводу і займали позицію противників повної приватизації друкованих ЗМІ. Однак ознайомившись із проблемними питаннями українського ринку державної періодики закордонні учасники круглого столу погодились із експертами у питанні необхідності роздержавлення.

Круглий стіл відбувся за підтримки Інтерньюз Нетворк.