28 вересня – Міжнародний день права знати

September 28, 2016

Центр демократії та верховенства права вітає всіх із Міжнародним днем права знати! Це свято об’єднує всіх громадських активістів, журналістів та правозахисників, які стоять на сторожі свободи слова і права кожного на доступ до інформації.

Міжнародний день права знати був започаткований 28 вересня 2002 року у м. Софії (Болгарія) на зустрічі громадських та міжнародних організацій, що діють в галузі свободи інформації.

Також минулого року на конференції ЮНЕСКО цей день було проголошено, як Міжнародний день загального доступу до інформації.

Незважаючи на те, що в Україні Закон «Про доступ до публічної інформації» діє уже п’ять років, у нас залишається ще чимало проблем із його належним виконанням. Тому, бажаємо сил і натхнення усім, хто кожен день докладає свої зусилля до спільної боротьби за права на доступ до інформації, за відкритість органів влади.

І спеціально до цього дня ми підготували серію публікацій про те, як захистити своє порушене право. Детальніше за посиланням https://cedem.org.ua/news/yak-oskarzhyty-porushennya-prava-na-dostup-do-publichnoyi-informatsiyi/