30 грудня утворюється комітет свободи слова та інформації

December 29, 2012
ВРУ. 25/12/2012 Верховна Рада України затвердила постанову “Про комітети Верховної Ради України сьомого скликання”, №  11-VII

Відповідно до постанови утворюється Комітет з питань свободи слова та інформації, до сфери відання якого відносяться питання державної політики у сфері інформації; свобода слова; права громадян на інформацію; друковані та електронні засоби масової інформації; висвітлення діяльності Верховної Ради України; засади здійснення рекламної діяльності.

Головою комітету обрано  Миколу ТОМЕНКО, який очолював комітет до 2004 року. Першим заступником обрано Олену Бондаренко, а заступниками – Миколу Баграєва та Ігоря Мірошниченка.  Секретарем комітету обрано Олександра Голуба.

На засіданні комітету головоюпідкомітету з питань телебачення і радіомовлення обрано Миколу Княжицького, головоюпідкомітету з питань реклами – Олену Кондратюк, а головою підкомітету з питань друкованих засобів масової інформації та інтернету – Рустама Раупова.

До складу комітету також увійшли народня депутати Олександр Абдуллін та Юрій Стець.

Народний депутат Андрій Шевченко, який протягом останніх скликань був членом комітету в цьому скликанні зайняв посаду першого заступника комітету з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин. До відання цього комітету, зокрема віднесено питання регулювання збирання і використання персональних даних про особу (крім захисту інформації та персональних даних в інформаційно-телекомунікаційних системах, які віднесено до відання комітету з питань інформатизації та інформаційних технологій.

Постанова набирає чинності 30 грудня 2012 року, разом з тим скасовується постанова від 13 грудня 2012, яка передбачала створення комітету свободи слова як такого без персонального складу.