5 червня відбудеться засідання комітету свободи слова

May 31, 2013

На 5 червня 2013 року заплановане чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

Комітет вислухає доповідь Юрія Стеця про хід розслідування побиття журналістів, що сталося 18 травня.

Також Комітет розгляне низку медійних законопроектів, серед яких, зокрема, законопроекти щодо роздержавлення преси та змін положень про акредитацію журналістів.

На розгляд засідання винесено:

  • проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації», (законопроект. № 0947);

  • проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (законопроект. № 0942; щодо посилення гарантій свободи слова в Україні та протидії цензурі),

  • проект Закону про реформування друкованих засобів масової інформації (законопроект. № 2600; н.д. Микола Томенко, Рустам Раупов та ін.);

  • проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо реформування державних та комунальних друкованих засобів масової інформації (законопроект. № 2600-1, н.д. Микола Княжицький)

  • проект Закону про реформу державної та комунальної преси (законопроект. № 2093а, н.д. Степан Курпіль, Ірина Геращенко)

  • проект Постанови «Про внесення змін до Положення про порядок акредитації журналістів і технічних засобів масової інформації при Верховній Раді України» (законопроект. № 2040а, н.д. Леся Оробець, Андрій Пишний та ін.; щодо допуску до будинків Верховної Ради України).

    Засідання відбудеться за адресою вул. Грушевського, 18/2, к.11 о 14-00.