Акредитацію деяких російських ЗМІ буде припинено

February 23, 2015

Народні депутати підтримали заборону акредитації російських ЗМІ в Україні. 12 лютого було прийнято Постанову «Про тимчасове припинення акредитації журналістів та представників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України». 17 лютого текст постанови підписав спікер парламенту Володимир Гройсман.

Документ передбачає припинення акредитації журналістів та представників (продюсерів, операторів, технічних працівників) деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України. Такі обмеження є тимчасовими та діятимуть до прийняття рішення про завершення антитерористичної операції.

Перелік засобів масової інформації Російської Федерації, акредитацію яких при органах державної влади України необхідно тимчасово припинити, має визначити Служба безпеки України. Поки що перелік офіційно не оприлюднено.

Також у постанові йдеться про Порядок акредитації журналістів та представників іноземних засобів масової інформації в Україні, який   має бути розроблено  Кабінетом Міністрів України. Нагадаємо, акредитацію представників іноземних ЗМІ в Україні через невиправдані обмеження, які вона накладала на журналістів, було скасовано у травні 2011 року із прийняттям нової редакції Закону України «Про інформацію».


Із текстом постанови можна ознайомитись з посиланням:
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/185-19