АНОНС: Доступ до інформації через суд: експерти про судову практику України та Європейського Суду

December 16, 2014
                                           


Прес-конференція «Вдосконалення судової практики у справах з доступу до інформації:

Презентація видання «Рішення Європейського суду з прав людини щодо доступу до інформації» та досвід судового захисту права на доступ до інформації у справах»


В четвер, 18 грудня, о 10.30 в ІА «Укрінформ» (вул. Б. Хмельницького, 8/16) експерти розкажуть про те, яких вдосконалень потребує судова практика, і презентують видання «Рішення Європейського суду з прав людини щодо доступу до інформації».

Закон України «Про доступ до публічної інформації», співавторами якого були експерти Інституту Медіа Права, зафіксував ключові міжнародні стандарти у галузі доступу до публічної інформації, завдяки чому Україна увійшла до десятки найкращих країн світу за якістю законів про доступ до інформації. Проте судова практика ще потребує вдосконалення.

Юристи доповідатимуть про обставини судових справ проти центральних органів державної влади і про те, як державні представники всупереч законодавству відмовляють громадянам у доступі до публічної інформації. Також експерти розкажуть, як може далі розвиватися практика у цій сфері з урахуванням рішень Європейського суду з прав людини.

 

Учасники прес-конференції:

·  Тарас Шевченко, директор Інституту Медіа Права.

·  Віта Володовська, юрист Інституту Медіа Права.


Видання «Рішення Європейського суду з прав людини щодо доступу до інформації» і прес-конференція були підготовлені в рамках Програми Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі» за фінансування Уряду Канади.

 

Контакти для акредитації:

Олена Захарян, 097 916 07 19

ez@medialaw.kiev.ua