АНОНС: Круглий стіл про пріоритетні зміни до закону про Суспільне мовлення

March 11, 2015
   
 
   

У понеділок, 16 березня, Рада Європи, Інститут Медіа Права, РПР-Медіа та Телекритика проведе круглий стіл «Законодавство щодо суспільного мовлення: європейські стандарти та пріоритетні зміни до закону. Модель регіонального мовлення».

У заході візьмуть участь голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк, генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія, а також представники ДТРК, ГО «Телекритика», Інституту Медіа Права, Незалежної асоціації телерадіомовників, Національної спілки журналістів України, Незалежної медіапрофспілки України та інші.

Експерти Ради Європи на прохання українського парламенту зробили аналіз Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення в Україні» та запропоновані до нього законопроектом №1357 до другого читання зміни. Аналіз виконано генеральним директоратом (Директоратом інформаційного суспільства та протидії злочинності, Департаментом інформаційного суспільства, Управлінням із питань медіа та управління Інтернет). Міжнародний експерт Ради Європи (Великобританія) Ів Саломон на круглому столі представить Аналіз Ради Європи щодо запропонованих змін до проекту закону про Суспільне мовлення (законопроект № 1357).

Організатори: Рада Європи, Інститут Медіа Права, РПР-Медіа, ГО “Телекритика”.

Місце: Київ, Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ», вул. Богдана Хмельницького, 8/16, Київ.

Час: 14.00-16.00

Круглий стіл відбудеться за сприяння проекту Ради Європи “Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі”, що фінансується Урядом Канади.

Проведення цього заходу стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю їх авторів та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.


Цей захід проводиться за підримтки парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.