Апарат ВРУ розкаже чи було оприлюднено декларацію Олександра Єфремова за 2012 рік

September 1, 2014

Державна виконавча служба 28 серпня 2014 року відкрила виконавче провадження у справі за позовом журналістки Оксани Коваленко до Апарату Верховної Ради України щодо відмови надати інформацію про те, де були оприлюднені відомості з декларації за 2012 рік народного депутата Олександра Єфремова.

Нагадаємо, що 13 травня 2014 року Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу представників журналістки – визнав неправомірною відмову Апарату Верховної Ради України і зобов’язав відповідача надати повну, точну і достовірну відповідь на запит, а саме: вказати, в якому номері офіційного друкованого видання Верховної Ради України була оприлюднена декларація народного депутата або вказати адресу сторінки офіційного веб-сайту, на якій вона розміщена.

Відповідно до вимог закону, Апарат Верховної Ради протягом 7 днів має добровільно виконати рішення суду, інакше – буде розпочато процедуру примусового виконання.

 

Ця судова справа підтримується Фондом захисту права на доступ до інформації, заснованим Інститутом Медіа Права за сприяння Міжнародного фонду «Відродження».