За участі ЦЕДЕМ розпочато розробку Комунікаційної стратегії для ВРУ

June 23, 2016

Народні депутати України, представники громадських організацій, Апарату Верховної Ради, міжнародних організацій, журналісти – понад 70 осіб обговорили і розпочали розробку комунікаційної стратегії Верховної Ради України. 

Від Центру демократії та верховенства права участь у роботі над створенням комунікаційної стратегії взяла програмний директор Тетяна Семілетко

Вона повідомила, що розробка Комунікаційної стратегії для ВРУ стартувала у 5 робочих групах:

  • комунікація з громадськістю; 
  • комунікація з міжнародною спільнотою; 
  • комунацікація з медіа; 
  • внутрішня комунікація; 
  • брендинг Верховної Ради України.

«На першу стратегічну сесію вдалося зібрати ключові фокус-групи, які взаємодіють із Парламентом. Це дозволило отримати всеохопний зріз сприйняття комунікаційної ефективності нашого законодавчого органу. Крім того, учасники обговорили сильні та слабкі сторони у комунікаційній діяльності Верховної Ради, насамперед її Апарату, а також нові можливості та стримуючі фактори, які потрібно долати. 

Далі ми продовжуємо роботу над розробкою відповідного довгострокового документа для Парламенту – стратегії, яка має стати гайд-буком для його працівників і посадовців. А головне – завдяки реалізації цієї стратегії Верховна Рада має стати більш послідовною у комунікації, зрозумілішою та відкритішою для зовнішніх аудиторій», – зазначила Т. Семілетко.