Стартував цикл публічних лекцій Відкритого Університету Реформ

November 2, 2016

Юрчишин Лекція-32Реанімаційний Пакет Реформ і Центр демократії та верховенства права розпочали цикл публічних лекцій Відкритого Університету Реформ. У форматі 1,5-годинних зустрічей із провідними громадськими діячами та експертами з різних сфер українці дізнаються про ключові реформи та отримають практичні навички для долучення до змін у країні.

«Для РПР, який на сьогодні є коаліцією понад 60-ти найпотужніших громадських організацій, надзвичайно важливою є комунікація із максимальною кількістю людей. Нам часто доводиться відповідати на питання: чи справді потрібно людям те, що ми робимо? І сьогоднішній захід – це такий собі факт-чекінг. Адже молодіжна аудиторія – це найчесніша та найвідвертіша публіка. І подібні відкриті лекції – це інструмент, аби визначити: чи резонує те, що говорить і пропонує РПР, із думкою молоді. Ми також шукали нові форми, як передавати наші знання великій аудиторії та чути її. З цього і виник наш новий формат спілкування – публічна лекція.» – розпочав захід Тарас Шевченко, директор Центру демократії та верховенства права, співголова Ради РПР.

Першим спікером проекту став Ярослав Юрчишин, виконавчий директор Transparency International Україна,Юрчишин Лекція-17
 який поділився зі слухачами роздумами на тему «Антикорупційна реформа: особистий вимір».

Він наголосив на тому, що будь-яка реформа – це цілий комплекс змін. А тому «антикорупційний фронт» вимагає масової мобілізації українців, за якої кожен може відшукати особистий вимір боротьби.

Ярослав Юрчишин підкреслив важливість ставлення українців до корупції та усвідомлення, що зміни потрібно починати з себе самих. Адже несприйняття корупції – це гарантія успіху держави.

Окрім ґрунтовної та корисної інформації про особливості антикорупційної боротьби в Україні, її історію, перші результати та подальші кроки, Ярослав Юрчишин поділився з присутніми конкретними механізмами особистого включення кожного українця в реформу. А практичні поради та реальні кейси стали родзинкою Юрчишин Лекція-74лекції та основою конспектів слухачів. Серед реальних кроків, які кожен українець вже зараз може зробити у боротьбі з «корупційною раковою пухлиною», спікер виділив: контроль, викриття корупції, волонтерство, культивування власного життя без корупції, захист власних прав та прав інших, а також відповідальне обрання політиків.

На завершення свого виступу він закликав присутніх долучатися волонтерами до громадських організацій та ініціатив задля антикорупційної боротьби, докладати максимум зусиль і вірити у кінцевий результат, адже «так хочеться, щоб корупціонери сідали, як сонце кожного вечора».

 *Проект підтримується Шведським Агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA).