Чергові зміни у складі Національної експертної комісії з питань моралі

December 11, 2007

П’ятого грудня 2007 року Кабінет Міністрів України затвердив чергові зміни у складі Національної експертної комісії з питань моралі. Відповідно до змін, Комісію очолив Курдінович Олександр В’ячеславович (кол. заступник голови Держкомтелерадіо), який замінив на цій посаді віце-прем’єр-міністра України Дмитра Табачника. Окрім зміни голови відбулася певна ротація членів комісії. Так, членами комісії стали перший заступник міністра освіти і науки Борис Жебровський, заступник міністра юстиції Валерія Лутковська та заступник міністра охорони здоров’я Андрій Мусієнко. Натомість припинили членство Інна Богословська, кол. заст. міністра юстиції, та Євген Суліма, начальник Управління науково-технічного та гуманітарного розвитку Департаменту координації здійснення соціальної, гуманітарної та регіональної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України.

 

Зазначимо, що це вже третя зміна складу комісії за 2007 рік. Так, 8 серпня 2007 року розпорядженням Кабінету Міністрів України №614-р було відновлено склад комісії, яка діяла 2004 року, а 10 жовтня було внесено зміни, якими цей склад було доповнено. На думку нового Кабінету Міністрів, під час призначення складу комісії, що діяв між 2005-2007 рр. було порушено ст. 18 Закону України «Про захист суспільної моралі», проте в чому саме полягало це порушення залишається незрозумілим.
 

Слід зазначити, що останні зміни в складі національної комісії призвели до того, що її членами стали виключно чиновники та представники державних інституцій, в той час як громадські діячі не представлені жодною особою. Таблицю змін складу комісії дивіться у додатку.