ЧЕСНО назвав прогульників Ужгородської міськради

September 17, 2015

16 вересня активісти Громадського руху ЧЕСНО, серед яких також юристка ІМП Галина Чижик, презентували в Ужгороді результати моніторингу роботи місцевих депутатів.

Під час прес-конференції, що відбулася в Ужгородському прес-клубі, активісти ЧЕСНО розповіли про особливості моніторингу роботи місцевих рад та критерії оцінки місцевих депутатів. Із журналістами спілкувалися журналістка ЧЕСНО Юлія Борисенко, координаторка ЧЕСНО в Ужгороді Юлія Дуб та юристка ЧЕСНО Галина Чижик.

Як виявилось, в Ужгородській міській раді чимало кандидатів на відкликання – депутатів, яких за пропуски сесійних засідань чи засідань постійних комісій ради можна було б відкликати. Пропуски як підставу відкликання депутатів передбачає стаття 37 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

«За всю історію в Україні було відкликано всього кілька депутатів, – наголосила Галина Чижик. – По-перше, виборці не знають про такий механізм, по-друге, з’ясувати, чи виконують депутати свій обов’язок чи ні, нелегко. Ми звернулися до місцевих рад із запитами надати дані про відвідуваність, кількість запитів від депутатів, зміну партійності та оприлюднення декларацій. Міські ради по- різному відреагували на наші запити, хтось відмовився. Хтось попросив гроші. Ужгородська міська рада виявилася дисциплінованою і надала всі відповіді, на відміну від інших». 

Детально із результатами моніторингу роботи Ужгородської міської ради можна ознайомитись за посиланням

Нагадаємо, навесні цього року Громадський рух ЧЕСНО розпочав кампанію із моніторингу місцевих рад «Чесна весна – відповідальна осінь», мета якої – розповісти виборцям про те, як працюють їхні депутати на місцях.

Моніторинг місцевих рад триває. Наразі проаналізовано уже 16 міськрад, серед яких Київська, Черкаська, Вінницька, Херсонська, Тернопільська, Харківська, Житомирська, Івано-Франківська, Чернівецька, Одеська, Хмельницька, Ужгородська, Львівська, Чернігівська, Сумська, Кіровоградська міські ради та 4 обласні ради.

 31