Депутат хоче заборонити медпрацівникам рекламувати товари

May 31, 2013

Тридцятого травня 2013 року у Верховній Раді було зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до статті 8 Закону України “Про рекламу” щодо обмеження рекламування товарів медичними працівниками» (законопроект № 2170а, н. д. Олег Гелевей).

Законопроектом передбачається внести зміни до статті 8 Закону України «Про рекламу». Ініціатор проекту пропонує заборонити рекламувати товари медичними працівниками або особами, зовнішній вигляд яких імітує медичних працівників.

«Людині важко судити про недобросовісність реклами чи оцінити властивості товару, але коли бачить у  рекламі медичного працівника, тоді всі сумніви зникають. Тому для посилення захисту громадян України, убезпечення споживачів від недобросовісної реклами пропонується заборонити рекламу товарів медичними працівниками або особами, зовнішній вигляд яких імітує  медичних працівників», – йдеться у пояснювальній записці.

Зауважимо, що 20 грудня 2011 року до закону про рекламу було внесено положення, яким у рекламі лікарських засобів, медичних виробів та методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації було встановлено заборону участі лікарів та інших професійних медичних працівників, а також осіб, зовнішній вигляд яких імітує зовнішній вигляд лікарів.