Депутати проголосували за продовження мораторію на перевірки у першому читанні

November 12, 2015

Сьогодні, 12 листопада 2015 року, народні депутати прийняли у першому читанні Проект Закону про особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності (проект № 3153, н. д. Віктор Галасюк, Сергій Кіраль, Максим Єфімов, Борислав Розенблат, Михайло Хміль, Геннадій Кривошея, Олександра Кужель, Олександр Дубінін).

Законопроект передбачає встановлення до 30 червня 2016 року мораторію на проведення органами державного нагляду (контролю) планових перевірок, крім проведення планових заходів Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України в частині перевірки безпечності та якості харчових продуктів. Позапланові перевірки дозволятимуться лише з дозволу Державної регуляторної служби або Кабінету Міністрів України та з підстав, чітко визначених у законі.

Дія цього Закону не буде поширюється на відносини, що виникають під час здійснення заходів контролю низкою органів державної влади (серед них – Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів). Втім, до переліку таких органів не входить Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. У разі прийняття цього варіанту тексту законопроекту, наглядова робота Національної ради буде заблокована, що матиме значний негативний вплив на медійну сферу України.

Картка законопроекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=56558