Депутати пропонують забезпечити максимальне оприлюднення судових рішень

January 28, 2013

Двадцять третього січня 2013 року народний депутат Анатолій Гриценко зареєстрував проект Закону про внесення змін до Закону України “Про доступ до судових рішень” (законопроект №2081; щодо вдосконалення умов доступу громадян до рішень судів загальної юрисдикції).

Законопроектом пропонується змінити частину третю статті третьої Закону України “Про доступ до судових рішень”, а саме замінити положення закону про те, що перелік судових рішень судів загальної юрисдикції, що підлягають включенню до Реєстру, затверджується Радою суддів України за погодженням з Державною судовою адміністрацією України на положення, що до реєстру включаються всі без винятку судові рішення судів загальної юрисдикції.

Також автор пропонує додати частину 5 статті 7 Закону України “Про доступ до судових рішень”, в якій уточнити, що судові рішення, які містять інформацію, що становить державну таємницю, включаються до Реєстру в частині, що не становить таку таємницю.

Нагадуємо, що подібний законопроект вже реєструвався у Верховній Раді шостого скликання, однак так і не був розглянутий.

Картка проекту:http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=0&pf3511=45537