Депутати пропонують зменшити кворум для Нацради

July 17, 2018

9 липня 2018 року Верховна Рада одержала Проект Закону «Про внесення змін до статті 24 Закону України “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”» (Проект №8580, н.д. Владислав Севрюков).

У проекті автор пропонує дещо змінити умови правомочності засідання Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Згідно з чинним законодавством, засідання Ради є правомочним, якщо на ньому присутні не менше шести членів з  призначених восьми, тобто ¾ повного складу. Натомість, депутатом пропонується знизити мінімум до п’яти. При цьому, відповідно до частини 6 статті 24 Закону «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше п’яти членів Ради. Звідси випливає, що згідно з проектом, кворум Нацради зможе приймати рішення лише за умови одностайності її членів.

На зараз, проект опрацьовується в Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики. Поява цього законопроекту, вочевидь, викликана нещодавньою кризою в Національній раді, внаслідок якої діяльність регулятора була заблокованою понад місяць.

Картка законопроекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64396 .