Державні закупівлі трансляції

November 16, 2010

Дванадцятого листопада 2010 року до Верховної Ради України було внесено проект Закону України «Про особливості здійснення закупівель за державні кошти телекомунікаційних послуг, у тому числі з трансляції радіо- та телесигналів для розповсюдження радіо- та телепрограм (за винятком послуг мобільного зв’язку та послуг доступу до Інтернету)» (законопроект №7363, н.д. Юрій Мороко, фракція Партії регіонів, н.д. Віталій Корж, фракція блоку БЮТ).

Як пояснюють автори, прийняття проекту акту зумовлюється необхідністю врахування закупівлі окремих видів телекомунікаційних послуг без застосування процедур державних закупівель. Так, за чинним законодавством Національна рада України з питань з питань телебачення та радіомовлення в своїх ліцензіях закріплює телерадіоорганізації до конкретних операторів телекомунікацій, які надають цим телерадіоорганізаціям визначені телекомунікаційні послуги.

Таким чином, автори пропонують здійснювати без застосування процедури державних закупівельзакупівлі загальнодоступних (універсальних) телекомунікаційних послуг, телекомунікаційних послуг міжміського та міжнародного зв’язку, які неможливо отримати без надання загальнодоступних (універсальних) телекомунікаційних послуг та телекомунікаційних послуг для потреб телерадіомовлення. Закупівлі цих послуг здійснюється шляхом укладання договорів (контрактів).

Картка законопроекту:http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=39010

Текст законопроекту:http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc34?id=&pf3511=39010&pf35401=177466