Держкомтелерадіо оприлюднив перелік ЗМІ, що будуть реформовані у 2016 році

May 12, 2016

На офіційному веб-сайті Державного комітету  питань телебачення і радіомовлення 11 травня було оприлюднено перелік друкованих ЗМІ та редакцій, які подали повний пакет документів для реформування на першому етапі. 

Наразі перелік налічує 102 друковані видання, які виявили бажання бути реформованими на першому етапі, тобто впродовж 2016 року. Майже усі видання з переліку – комунальні, і лише 2 засновані державним органом. Мова йде про видання Пенсійного фонду України: журнал “Вісник Пенсійного фонду України” та газету “Пенсійний кур’єр”. 

Перелік не остаточний, адже відповідно до Порядку формування переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі кінцевим терміном подачі документів до Держкомтелерадіо є 1 липня 2016 року. Після цієї дати Держкомтелерадіо сформує остаточний перелік та подасть його на затвердження Кабінету Міністрів України. За законом України “Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ” саме Кабмін має затвердити перелік, після чого розпочнеться процес реформування цих видань.

Детальніше із процедурою реформування друкованих ЗМІ на першому етапі допоможе ознайомитись інфографіка. 

zmi_kolos_2-01