Держкомтелерадіо підготував проект щодо узгодження норм законодавства у сфері суспільного мовлення

July 31, 2014

Державний комітет телебачення та радіомовлення на своєму офіційному сайті оприлюднив проект закону «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». Відповідне доручення було надане Кабінетом Міністрів України, який має забезпечити приведення у відповідність існуючих норм регулювання телерадіомовлення до вимог прийнятого 17 квітня закону.

З цією метою проектом пропонується внести зміни до законів України «Про телебачення і радіомовлення», «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», «Про вибори Президента України» та «Про управління об’єктами державної власності».

Зокрема, передбачено вилучення положень щодо національних теле- та радіокомпаній, натомість – закон «Про телебачення і радіомовлення» доповнюється нормою щодо звільнення НТСУ від плати за отримання ліцензії на мовлення, а закон «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» повноваженнями регуляторного органу щодо формування наглядової ради суспільного мовника. Крім цього, перехід на суспільне мовлення державних ТРК не потребуватиме отримання нової ліцензії, а буде підставою лише для її переоформлення.

Ознайомитись із текстом проекту можна за посиланням.