Добіг кінця другий тиждень роботи Міжнародної літньої школи медіа права

July 19, 2010

Добіг кінця другий тиждень Міжнародної літньої школи медіа права. Протягом цього тижня учні школи Мали змогу послухати лекції закордонних та українських експертів. Так розпочав робочий тиждень юрист Міжнародної організації Артикль 19 Бойко Боев лекцією про захист свободи слова відповідно до стандартів ООН.


Окрім лекцій Бойка Боєва на другому тижні учні Мали змогу послухати лекції Тетяни Смірнової (партнер юридичної компанії «Варламов і партнери», директор з юридичних питань телеканалу 1+1), Джеремі Девідсона (експерт в сфері медіа права, Лондон Велика Британія), Всеволода Речицького (конституційний експерт Харківської правозахисної групи), Троелса Ларсена (експерт в сфері медіа права, Лондон, Велика Британія) та Тараса Шевченка (директор Інституту Медіа Права).

Окрім звичних занять учні школи Мали змогу взяти участь у роботі круглого столу на тему: «Гарантії редакційної свободи журналістів телерадіокомпаній». Круглий стіл був цікавим та актуальним для учнів школи, оскільки серед них є юристи та директори телерадіокомпаній, а також медіа юристи, які працюють в даній сфері. Протягом роботи круглого столу учні школи, а також інші учасники заходу мали змогу подискутувати навколо питання формування редакційних рад та їх впливу на роботу телерадіоорганізацій.



Попереду ще третій тиждень школи, протягом якого учні матимуть змогу прослухати не менш цікаві лекції Станіслава Шевчука (радника з юридичних питань, директор юридичних програм Координатора проектів ОБСЄ в Україні), Єгора Соболєва (керівник Бюро журналістських розслідувань «Свідомо»), Вячеслава Шевчука, Тетяни Шмарьової (адвокат «Теретський і партнери»), Діани Проценко (старший викладач Києво-Могилянської Академії, партнер «Правовго центру «Юрмайстерня»), Андрія Шевченка (народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації), Юрія Зайцева (урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини).  


 

Також 20 липня учні школи матимуть змогу стати учасниками круглого столу на тему: «Роздержавлення друкованих ЗМІ», що проводиться Інститутом Медіа права за підтримки Інтерньюз Нетворк, а також круглого столу Громадської ради при Національній раді з питань телебачення та радіомовлення на тему: «Обговорення концепції створення громадського телебачення в Україні».

Свіжі фото на flickr.com