Директор Інституту Медіа Права надав коментар телеканалу ТВі

June 2, 2011

Директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко надав експертний коментар телеканалу ТВі щодо ситуації із затягуванням прийняття Верховною Радою законопроекту №5164 – про повну заборону реклами і спонсорства тютюну.

 Тарас Шевченко роз’яснив, чому і кому в Україні не вигідне прийняття цієї заборони. Законопроект про це ще 30 листопада 2010 р. був ухвалений у першому читанні  голосами 303 народних депутатів, але вже шість місяців знаходиться у парламенті  і не передається для розгляду у другому читанні.   

– Робоча група, яка готує законопроект, буде відтягувати його прийняття так довго, наскільки зможе. Бо він не вигідний тим, хто розробляв документ. Більшість людей у групі – це представники тютюнової індустрії, а затверджували склад Кабмін та комітет ВР з охорони здоров’я – прокоментував Тарас Шевченко. – Мета представників тютюнової індустрії в межах робочої групи – змінити текст, прийнятий ВР у першій редакції і зробити закон таким, який би мінімально ущемляв їхні інтереси. Тобто, по суті, прагнуть залишити всі ті форми реклами, які є дозволені зараз: Інтернет, спонсорство, різні види промоції.   

Увагу телеканалу ТВі до цієї теми привернув вчорашній пікет громадських організацій офісу Партії регіонів із назвою «Громадські організації закликають  Партію регіонів  прийняти законопроект № 5164 про повну заборону тютюнової реклами та спонсорства».     

Подивитись телесюжет можна тут – http://tvi.ua/ua/watch/author/?prog=44(починаючи з 10 хв 20 сек.)