Директор ЦЕДЕМ обраний співголовою Ради РПР

December 21, 2017

Директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко обраний співголовою Ради Реанімаційного Пакету Реформ на 2018 рік. Відповідне рішення ухвалили під час зборів організацій-учасниць РПР. Рада організації – це стратегічний управлінський орган найбільшої в Україні громадської коаліції, до якої входить 81 організація.

Другою співголовою Ради стала Наталія Лигачова, голова правління ГО “Детектор медіа”. Обрали їх шляхом таємного рейтингового голосування. Перед цим також відбулося переобрання Ради Коаліції.

“РПР як коаліція сформувалася на Майдані і для мене є продовженням Революції Гідності. У чорно-білому світі “зради” і “перемоги” існує великий запит на конструктивну помірковану позицію. Існує запит на план дій, а не лише на крики “все пропало”. І саме за готовність відповідати на ці запити я дуже ціную своїх колег по коаліції РПР”, – відзначив Тарас Шевченко.

Зазначимо, що у 2016-2017 роках директор ЦЕДЕМ уже очолював Реанімаційний Пакет Реформ як співголова. Восени цього року він тимчасово призупинив роботу у коаліції через від’їзд на навчання до Єльського університету (США)

Одним із першочергових завдань Ради буде затвердження нової стратегії коаліції на 2018-2019 роки. Цей документ буде включати план дій та перелік ключових реформ, які Реанімаційний Пакет Реформ пропонує на наступні два роки.

Рада РПР – це орган стратегічного управління, який готує проект та впроваджує стратегію, ухвалену Зборами громадських організацій; затверджує Комунікаційну стратегію та інші політики РПР; здійснює фінансове управління у тому числі: затверджує бюджет РПР, затверджує правила фандрейзину та заявки на гранти; затверджує плани діяльності РПР; розробляє та ухвалює тактичні рішення тощо.