Директор ЦЕДЕМ склав повноваження члена Наглядової ради НСТУ

December 8, 2017

Директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко вийшов зі складу наглядової ради ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» за власним бажанням. Заяву про складання його повноважень 7 грудня затвердила Нацрада з питань телебачення та радіомовлення. У наглядовій раді НСТУ Тарас Шевченко представляв громадські організації у правозахисній сфері.

Протягом останніх місяців директор ЦЕДЕМ не мав можливості брати активну участь у діяльності наглядової ради, оскільки перебуває на навчанні у Єльському університеті (США).

Тарас Шевченко був обраний членом наглядової ради на конференції правозахисних громадських об’єднань . У складі ради він працював з 17 грудня 2015 року. До наглядового органу входять як представники громадськості, обрані на відкритих конкурсах, так і делегати від парламентських фракцій, які самі не є депутатами.

За регламентом ПАТ “НСТУ”, у випадку дострокового припинення повноважень члена наглядової ради від громадськості, Нацрада обирає замість нього кандидата, який посів друге місце за кількістю голосів на конференції громадських об’єднань. Відповідно, місце у наглядовій раді займе представник ГО «Харківська правозахисна група» Олександр Павліченко, який зайняв після Тараса Шевченка друге місце на голосуванні.

Наглядова рада НСТУ працює на громадських засадах. Відповідно до закону про суспільне мовлення вона здійснює нагляд за діяльністю суспільного мовника та має обрати на конкурсних засадах на чотири роки голову правління НСТУ та, за його поданням, членів правління, визначити основні напрями діяльності НСТУ, призначити п’ять членів редакційної ради НСТУ, встановити умови та розмір оплати праці працівників НСТУ тощо.