Експерти розповіли ВУРівцям про роботу РПР та судову реформу

March 20, 2017
Навчання у Відкритому університеті реформ триває. Новий лекційний день був присвячений одразу кільком темам: роботі Реанімаційного Пакету Реформ, менеджменту та судовій реформі.
 
Першу лекцію провів Віктор Артеменко, менеджер проектів Центру демократії та верховенства права. Він розповів слухачам про проектний менеджмент.
 
“Ваше завдання як проектного менеджера в умовах обмеженого часу та ресурсів досягти максимальної цінності проекту”, – відзначив лектор.
Також він говорив про важливість тайм-менеджменту, дизайн-мислення, делегування повноважень та мультизадачності для успішного втілення проекту.
 
Другу лекцію – про утворення РПР та його структуру – прочитав Тарас Шевченко, директор ЦЕДЕМ.
 
“Здатність громадського сектору диктувати порядок денний – це важлива ознака демократичного суспільства. За часів Януковича це вікно можливостей було закрите. Нины структура змінилася. Ми представили Дорожню карту реформ кожному кандидату від політичних сил, які вважали демократичними. РПР є впізнаваним брендом і має вплив”, – наголосив експерт.
 
У наступній лекції Кевін Кобаяші, представник програми World Youth Leaders, розповів про міжнародний досвід, зокрема про проект, в якому бере участь.
 
“Уявіть себе на судні посеред океану, без інтернету, в оточенні кількадесят незнайомих людей з усіх куточків світу. Мета даного проекту – створити міжкультурне розуміння, дозволити учасникам дізнатися більше про країни і спільноти, якими вони раніше не цікавилися, закласти основу загального миру”, – представив він цю програму.
 
Завершальна лекція була присвячена судовій реформі. Її провів Михайло Жернаков, член Ради РПР.
 
“Щоб будь-який проект рухався, в тому числі і судова реформа, необхідний проектний офіс. У нас немає такого актора, а держава не зацікавлена. До того ж прогрес рухається так повільно, бо ми не змінюємо систему, а створюємо заново. 1000 суддів вже звільнилося і відкрили дорогу новим. Але не маємо ми сьогодні достатньої кількості класних суддів, щоб замінити усі старі кадри. Судова реформа дотягнеться до судів першої інстанції у кращому випадку років через 5-7”, – розповів він учасникам Відкритого університету реформ.