Фінансова підтримка творчих спілок

May 5, 2011

Двадцять сьомого квітня 2011 року Кабінет Міністрів України затвердив постанову “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки творчих спілок у сфері засобів масової інформації”, №450.

Порядком передбачено, що головним розпорядником бюджетних коштів є Держкомтелерадіо, а відповідальними виконавцями бюджетної програми і одержувачами бюджетних коштів є Національна спілка журналістів та її територіальні організації.

Бюджетні кошти спрямовуються для фінансової підтримки територіальних організацій Національної спілки журналістів у виконанні їх статутних завдань, а саме для сприяння розвитку журналістики, популяризації кращих творчих надбань в галузі журналістики, захисту соціальних, економічних, творчих інтересів журналістів, надання допомоги у підвищенні кваліфікації журналістів, організації творчих конкурсів, виставок, авторських вечорів, прем’єр, фестивалів тощо.

Розподіл бюджетних коштів здійснюється їх головним розпорядником з урахуванням поданих Національною спілкою журналістів обґрунтувань потреби в коштах і детальних розрахунків витрат.

Одержувачі бюджетних коштів надсилають щомісяця до 20 числа наступного періоду Держкомтелерадіо інформацію про їх використання для її узагальнення і подання Мінфіну до 30 числа зазначеного періоду.

Адреса постанови: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=450-2011-%EF