Фінішував Відкритий Університет Реформ 6.0

December 31, 2017

Відкритий Університет Реформ успішно завершив підготовку вже шостого набору молодих реформаторів. 35 учасників ВУРу з усієї України отримали свої дипломи і готові застосовувати отримані знання у різних сферах суспільного життя. Упродовж 79 днів вони пройшли десятки лекцій, семінарів та тренінгів різної тематики. Мета цього курсу – дати активній молоді знання та вміння для участі у реформах і розбудови країни.

Навчання у Відкритому Університеті Реформ проходило у форматі  щотижневих суботніх лекцій, під час яких слухачі дізнавалися про зміст та особливості ключових реформ: пенсійної, судової, освітньої, реформи приватизації, створення Суспільного мовлення і не лише. Розповідали про це провідні українські експерти, громадські діячі та журналісти.

Окрім суботніх лекцій, ВУР провів низку майстер-класів та тренінгів. На них учасники отримували не лише знання про механізми реформ, а й практичні навички – до прикладу, з організації публічних заходів, менеджменту проектів чи факт-чекінгу. Відбулась і традиційна публічна лекція – цього разу її темою стала медична реформа.

Також кожен ВУРівець пройшов у середньому 100 годин стажування у громадських організаціях організаціях – членах Реанімаційного Пакету Реформ. Як відзначають у Відкритому Університеті Реформ, такий формат дозволяє подивитися зсередини на роботу громадських організацій та отримати досвід для майбутньої роботи у громадському секторі чи владі.

Новацією цього набору став конкурс проектів для учасників ВУР. Кожен з них мав можливість запропонувати суспільно значущий проект та реалізувати його спільно з однодумцями. 

Відкритий Університет Реформ – спільний освітній проект Реанімаційного Пакету Реформ та Центру демократії та верховенства права.