Фонд захисту права на доступ до інформації підтримав нову судову справу

September 19, 2014

Фонд захисту права на доступ до інформації підтримав справу громадської організації «Вікімедіа Україна» щодо незаконності обмеження доступу до переліку історико-культурних пам’яток.

Член Правління ГО «Вікімедіа Україна» пані Наталія Тимків 27 серпня 2014 року  направила запит до Покровської районної державної адміністрації у Дніпропетровській області з проханням надати  повний перелік нерухомих пам’яток та об’єктів культурної спадщини України  національного та  місцевого значення, а також щойно виявлених, які розташовані на території району, зокрема, пам’ятки архітектури, археології, монументального мистецтва та історії. Покровська РДА відмовила у наданні інформації, посилаючись на Перелік відомостей, що становлять службову інформацію, при наявності яких документу присвоюється гриф «Для службового користування». Відповідне Розпорядження Голови РДА про затвердження цього Переліку було надане у відповідь на наступний запит.

Вважаючи відмову адміністрації неправомірною, громадська організація звернулась до Фонду з проханням забезпечити юридичний супровід в отриманні списку пам’яток та оскарженні Переліку, положення якого не відповідають вимогам законодавства України та суттєво звужують право на доступ до публічної інформації.