Фонд захисту права на доступ до інформації підтримав нову судову справу

April 1, 2013

Фонд захисту права на доступ до інформації, створений Інститутом Медіа Права за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», підтримав нову справу з метою забезпечення права на доступ до публічної інформації.

Позивачем у цій справі є журналіст Ігор Луценко, який 22 лютого 2013 року подав до Міністерства культури України запит про надання посадової інструкції директора Музею історії Десятинної церкви та штатного розпису Музею історії Десятинної церкви. Пан Луценко вже раніше звертався до Міністерства культури, намагаючись отримати копію контракту з директором цього музею та копій документів фінансової звітності закладу. Проте в обох випадках міністерство відмовило панові Луценку у наданні інформації. Свою відмову орган влади мотивував необхідністю захисту персональних даних, які містяться в запитуваних документах.

Адвокатом, який представлятиме інтереси позивача у суді, буде учасник Мережі захисників права на доступ до інформації пан Сергій Гелла. Докладніше про Фонд захисту права на доступ до інформації ви можете прочитати тут.