Фонд захисту права на доступ підтримав нову судову справу

August 12, 2014

Фонд захисту права на доступ до інформації, заснований Інститутом Медіа Права за сприяння Міжнародного фонду «Відродження», підтримав нову справу. Заявником є громадська організація  “Студентське братство”,  яка оскаржуватиме у суді дії Міністерства охорони здоров’я України.

Обставини справи полягають у тому, що 16 липня 2014 року ВМГО “Студентське братство” звернулася до керівника апарату Міністерства охорони здоров’я з проханням надати для ознайомлення та опрацювання документи, що стосуються перевірок вищих медичних навчальних закладів, зокрема, матеріалів, які стосувалися діяльності звільненого через корупційні діяння колишнього ректора Національного медичного університету ім. Богомольця. У відповіді МОЗ України від 23 липня 2014 року у наданні довідки за результатами комплексної перевірки НМУ ім. Богомольця було відмовлено.

Вважаючи таку відмову неправомірною та з наміром зобов’язати міністерство у судовому порядку надати суспільно важливу інформацію, представники громадської організації звернулись до Фонду.

 

Метою проекту «Забезпечення судового захисту права на інформацію за підтримки Фонду та мережі захисників права на доступ до інформації», що здійснюється Інститутом Медіа Права за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», є гарантування правового захисту права кожного на доступ до інформації. Детальніше про програму: www.irf.ua