Ремені безпеки – звичка, що рятує життя

March 2, 2018

Нехтування ременями безпеки – одна з основних причин смертності і травматизму в ДТП серед водіїв та пасажирів транспортних засобів. Та незважаючи на рятівну роль ременів, рівень користування ними в Україні є найнижчим серед усіх країн Європи. Тож для того, щоб виправити цю ситуацію, потрібен більш жорсткий контроль з боку поліції, збільшення штрафів за порушення, а також просвітницькі кампанії які будуть спонукати водіїв та пасажирів пристібатися. Про це йдеться у аналітичній статті експертів ЦЕДЕМ, опублікованій у лютневому номері журналу “Надзвичайна ситуація +”.

Автори наголошують: український штраф за ігнорування ременів становить лише 51 гривню. Правопорушники не вважають таке покарання серйозною загрозою, тому логічним є збільшення штрафу до рівня, відчутного для українського гаманця – наприклад, 1020 гривень.

Також експерти відзначили, що значну роль відіграють інформаційні та просвітницькі кампанії. Чітке пояснення ризиків ігнорування ременів безпеки та розвінчання міфів про них можуть змінити мислення водіїв і пасажирів. Адже чимало з них просто не знають про важливість ременів безпеки, а то і вважають їх загрозою.

(щоб читати статтю у повному обсязі, натисніть на зображення)