Фракція Олега Ляшка хоче змінити свого представника в Наглядовій раді НСТУ

March 9, 2017

Фракція Радикальної партії Олега Ляшка хоче включити до наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Валентину Руденко замість В’ячеслава Козака. Про це стало відомо під час засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 9 березня.

Водночас, у Нацраді просять вказати підстави для зміни члена наглядової ради. Голова Нацради Юрій Артеменко нагадав, що стаття 10 закону «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» передбачає виключні 9 підстав припинення повноважень члена наглядової ради:

1) закінчення строку повноважень;

2) подання заяви про припинення повноважень за власним бажанням;

3) припинення громадянства України або виїзду на постійне проживання за межі України;

4) настання підстав, передбачених частиною другою статті 9 закону «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» (перелік умов, за яких особи не можуть бути членами наглядової ради);

5) набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього;

6) неможливість виконувати свої обов’язки за станом здоров’я протягом шести і більше місяців за наявності відповідного медичного висновку;

7) набрання законної сили судовим рішенням про визнання його обмежено дієздатним чи недієздатним;

8) смерть або визнання безвісно відсутнім;

9) відсутність на трьох засіданнях наглядової ради НСТУ, крім випадків, коли стан здоров’я не дозволяє брати участь у засіданнях, що підтверджується медичною довідкою.

Тож попри те, що Нацрада планувала внести відповідні зміни до складу наглядової ради НСТУ,  за пропозицією Юрія Артеменка питання перенесли на наступне засідання, яке відбудеться наступного тижня.