Гарантії рівності партій на державних каналах

November 10, 2009
П’ятого листопада до Верховної Ради України було внесено проект Закону України «Про гарантії рівності парламентських партій при освітленні їх діяльності державними телеканалами і радіоканалами» (законопроект № 5314, н.д. Леонід Грач, фракція КПУ, н.д. Ганна Герман, фракція Партії Регіонів).

Законопроект передбачає, що державні ТРО мають поширювати об’єктивну та повну інформацію про діяльність кожної парламентської партії, представленої в Верховній Раді України, а в областях України – партій, представлених у відповідних місцевих радах та у Верховній Раді Автономної Республіки Крим. Крім того, телеканали мають надавати рівний обсяг ефірного часу в щоденних інформаційних випусках інформації про діяльність кожної партії, представленої у відповідній раді.

Контроль за забезпеченням гарантій рівності парламентських партій при висвітленні їхньої діяльності державними теле- і радіоканалами автори пропонують покласти на Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України, а в областях України – на відповідні Комітети з питань регламенту у відповідних місцевих радах та у Верховній Раді Автономної Республіки Крим.

Картка законопроекту: http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=36479