Голос України продає оголошення про вакансію члена Нацради

November 25, 2012
ВРУ, 23.11.2012. Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації оголосив у газеті Голос України №222 (5472) від 23.11.2012 про відбір кандидатур на заміщення вакантної посади члена Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Пропозиції щодо кандидатур приймаються впродовж 21 дня від дати оприлюднення оголошення.

Суб’єктами права подання кандидатур на посаду члена Національної ради є депутатські фракції у Верховній Раді України та всеукраїнські об’єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації.

Кандидати на заміщення вакантної посади подають до Комітету такі відомості:
  • про громадянство;
  • про освіту;
  • про трудову діяльність;
  • декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за попередній рік за формою, встановленою Законом України “Про засади запобігання і протидії корупції”;
  • особову картку (форма №П-2ДС для посад державних службовців) або особовий листок по обліку кадрів, автобіографію (вказані документи кандидат заповнює власноруч);
  • відомості про перебування у складі керівного органу чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку, а також
  • відомості про судимість кандидата,
  • 4 фотокартки розміром 3×4 см.
Усі відомості подаються державною мовою і власноручно підписуються кандидатом. Пропозиції подаються за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 5, Верховна Рада України,  Комітет з питань свободи слова та інформації.

Нагадаємо, що 14 листопада 2012 року Національна рада України з питань телеачення і радіомовлення прийняла відставку члена Національної ради Оксани Калетник (Єлманової), яка припинила свої повноваження 21 листопада.

Зауважимо, що на оголошення на сайті газети Голос України доступне лише в платному доступі – тобто для тих читачів, які передплатили газету. Така ситуація є дивною, адже державне підприємство, яке займається виданням газети є отримувачем коштів державного бюджету за статтею “Висвітлення діяльності  Верховної  Ради  України через  засоби  телебачення  і радіомовлення та фінансова підтримка видання газети “Голос України” і журналу “Віче”, на яку в держбюджеті 2012 року закладено 29 млн. грн.