Громадські ради скасують

September 26, 2008
    Двадцять шостого вересня 2008 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (законопроект № 3140, н.д. Олена Лукаш, блок Партії регіонів, Андрій Портнов, блок БЮТ, щодо приведення окремих положень цього Закону у відповідність до Конституції)
    Цей законопроект передбачає ліквідацію громадських рад НТКУ і НРКУ, а також надання повноваження Верховній Раді України призначати і звільняти керівників цих організацій.
    За законопроект проголосував 352 народний депутати, з них не голосували лише представники блоку Наша Україна – Народна Самооборона.  Депутати також вирішили застосувати скорочену процедуру розгляду законопроекту до другого читання.
    На засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, що відбулось тижнем раніше,  більшість присутніх членів також проголосували за цей законопроект.
    Нагадаємо, що влітку 2008 року н.д. Андрієм Шевченко був зареєстрований законопроект, який передбачав створення  рад НТКУ/НРКУ з наданням їм конкретних повноважень.