Громадський Рух ЧЕСНО моніторить роботу депутатів місцевих рад

June 4, 2015

Громадський Рух ЧЕСНО у рамках кампанії «ЧЕСНА ВЕСНА – ВІДПОВІДАЛЬНА ОСІНЬ» здійснює моніторинг роботи депутатів місцевих рад, за результатами якого надасть оцінку відповідальності та відкритості представників місцевої влади.

Як відомо, місцеві ради є тими інструментами, через які реалізується управління справами громади на місцях. Від імені територіальних громад та в їх інтересах депутати місцевих рад розпоряджаються бюджетними коштами, встановлюють місцеві податки, займаються питаннями благоустрою населених пунктів, вирішують долю комунального майна.

У рамках кампанії Громадський Рух ЧЕСНО збирає та аналізує інформацію про  роботу депутатів місцевих рад з метою інформування виборців напередодні чергових виборів.

Моніторинг ЧЕСНО здійснюється на підставі публічно оголошених критеріїв. Аналіз роботи депутата здійснюватиметься на підставі відомостей про:  

  • відвідування депутатом засідань ради
  • поданих депутатом запитів
  • міжфракційних переходів депутата
  • статків депутата

 

Чи справно депутати відвідують засідання ради, чи користуються наявними інструментами для вирішення проблем громади, чи готові відкрити інформацію про свої статки на запит громадськості – питання, на які дасть відповідь моніторинг ЧЕСНО.

Результати моніторингу публікуються на офіційному сайті Руху.

Із методологією кампанії «ЧЕСНА ВЕСНА – ВІДПОВІДАЛЬНА ОСІНЬ» можна ознайомитись за посиланням