І знову судовий розгляд справи проти Апарату Верховної Ради України

May 18, 2011

Дев’ятнадцятого травня 2011 року в Окружному адміністративному суді міста Києва відбудеться розгляд справи за позовом Інституту Медіа Права до Апарату Верховної Ради України.

Позов спрямований на те, щоб Апарат Верховної Ради України надав відповідь на інформаційний запит, який був поданий у вересні 2010 року і досі лишається без відповіді. У запиті містилися питання про те, хто на той час видавав газету «Голос України» – офіційне друковане видання Верховної Ради України – і як це підприємство-видавець пов‘язане із парламентом.

Раніше Інститут Медіа Права оскаржував бездіяльність Верховної Ради України до Вищого адміністративного суду України. Однак суд встановив, що із цього питання слід подавати позов до Апарату парламенту. Суд мав розглянути справу за позовом до Апарату Верховної Ради України ще 28 квітня 2011 року, але суддя переніс засідання у зв‘язку з пошуком судового залу, де журналісти могли б проводити відеозйомку процесу. 

Судове засідання відбудеться 19 травня 2011 р. о 8.30 за адресою м. Київ, вул. Хрещатик, 10, пов. 2, зала судового засідання № 3. Розгляд справи є відкритим, однак про бажання бути присутніми на слуханні просимо вас повідомити за тел. 284-61-64 або за e-mail info@medialaw.kiev.ua. Представників засобів масової інформації просимо назвати своє видання або канал, а також повідомити про намір здійснювати фото- чи відеозйомку.