Ігор Розкладай пояснив основні труднощі на шляху до створення Суспільного мовлення

February 19, 2015

Вчора на сайті Телекритики відбулася чат-конференція з юристом Інституту Медіа Права Ігорем Розкладаєм на тему: «Яким чином внесення змін до діючого закону сприятиме створенню Суспільного мовлення в Україні?».

Питання, які хвилювали учасників під час обговорення: що заважає створенню суспільного мовлення в Україні, які перешкоди усуне ухвалення проекту закону № 1357 «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України», хто чи що заважає змінам і які можливості відкриє НСТУ для українців та ін.

Щодо мовлення громад, юрист зазначає, що Робоча група не змогла внести поправки до законопроекту через обмеження статті 116 Регламенту Верховної Ради. Проте, законопроект доручає Кабміну внести пропозиції стосовно внесення окремого законопроекту щодо мовлення громад – це зміни у ЗУ «Про телебачення і радіомовлення» і ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», які створять засади реформування комунальних теле- та радіокомпаній у мовників, підконтрольних громадам.

«Основне, на що я сподіваюся – це підняття якості аналітики, новин, іншого продукту, який змусить весь ринок підтягуватись. Ті ж дебати показали, що суспільство хоче не лише ССССС (секс, страх, сміх, сльози, смерть, сльози), а інтелектуального, якісного продукту, особливо в такі важливі періоди, як вибори», – наголосив Ігор Розкладай.