ІМП організував поїздку української команди на участь в Оксфордських змаганнях

March 28, 2015
Восьмі міжнародні щорічні студентські змагання з медіа права Price Media Law Moot Court Competition проводилися в Оксфорді, Великобританія, 24-27 березня 2015 р. Україна на цих змаганнях була представлена командою студентів Києво-Могилянської академії, яку організував Інститут Медіа Права за підтримки International Media Support.

Українськими учасниками змагань стали: Максим Дворовий, Роксолана Турковська, Лілія Слободян, Леся Бойчук. Директор ІМП Тарас Шевченко тренував їх для участі у змаганнях та супроводжував у поїздці.

В Оксфорді 35 команд, що представляють широкий спектр країн (у тому числі, Білорусь, Китай, Еквадор, Єгипет, Пакистан, Танзанію і США) змагалися у юридичній аргументації щодо складного кейсу з проблематики свободи слова, віросповідання та регулювання соціальних медіа. Суддями виступали юристи, вчені та практики з медіа індустрії.

У межах програми учасники також взяли участь у таких позаконкурсних подіях, як семінар на тему “Релігія, атеїзм і публічна сфера: нові виклики для верховенства закону” за підтримки The Guardian, та семінар «Забезпечення свободи вираження шляхом спеціальної процедури Організації Об’єднаних Націй» за участі експертів з Ініціативи медіа правового захисту (Media Legal Defence Initiative), Оксфордського університету та Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Участь команди у змаганнях була організована Інститутом Медіа Права за підтримки міжнародної організації «Міжнародна підтримка медіа» (IMS) та Міністерства закордонних справ Норвегії.