ІМП провів триденний тренінг з професійних та етичних стандартів журналістики

June 15, 2015

З 10 по 12 червня Інститут Медіа Права спільно з партнерами провів у Києві триденний тренінг для працівників медіа з України та Росії з питань професійних та етичних стандартів журналістики.

Під час тренінгу учасники обговорили шляхи захисту прав та інтересів працівників медіа, передбачені законодавством України, Росіїта міжнародно-правовими актами. Були розглянуті практичні аспекти доступу до публічної інформації, правил проведення фото та відеозйомки, міжнародні принципи професійної етики журналістів тощо.

В рамках тренінгу українські журналісти взяли участь у безпосередній дискусії з колегами з Росії. Перед учасниками тренінгу виступали Леонід Нікітинський, секретар Спілки журналістів Росії та Сергій Томіленко – голова Національної спілки журналістів України, Діана Дуцик – виконавчий директор ГО «Телекритика» та Марго Гонтар – співініціатор Stopfake.

Під час тренінгу було зроблено акцент на вивченні практичних кейсів та практичних аспектів застосування норм законодавства та професійної етики. Учасники тренінгу високо оцінили рівень заходу та висловили сподівання, що його проведення стане регулярним.

Тренінг для журналістів з України та Росії проведено в рамках виконання проекту «Підтримка свободи медіа», який реалізується консорціумом за участі Інституту Медіа Права та Центром захисту прав ЗМІ на чолі з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів Європа (IREX Europe) за підтримки Європейського Союзу