Інститут Медіа Права оголошує набір команди для участі у Міжнародних змаганнях з медіа права

September 11, 2014

Інститут Медіа Права набирає команду студентів НаУКМА для участі у Міжнародних змаганнях з медіа права «The Monroe E. Price International Media Law Moot Court Competition», які проводяться щороку серед студентів з усього світу в Оксфордському університеті.

Для участі в конкурсі усі бажаючі можуть надіслати своє резюме та мотиваційний лист  англійською мовою на електронну адресу oxford@medialaw.kiev.ua до 15 жовтня 2014 року. За результатами відбору буде сформовано команду, яка представить Україну та Києво-Могилянську академію в міжнародному раунді змагань, фінал яких відбудеться 24-27 березня 2015 року в Оксфорді. Результати відбору будуть повідомлені 22 жовтня. 

«The Monroe E. Price International Media Law Moot Court Competition» створено 2008 року Програмою порівняльного медіа права та Центром соціо-правових студій – підрозділами Оксфордського факультету права у співробітництві з Міжнародною асоціацією медіа юристів (IMLA). Мета змагань полягає у підвищенні інтересу до галузі медіа права як з боку студентів-юристів, так і представників інших спеціальностей.

За правилами Оксфордських змагань, участь можуть взяти студенти, які на час проведення змагань навчаються в університеті за бакалаврськими чи магістерськими програмами з права, за умови, що такі студенти раніше не брали участі у цих змаганнях.

Для участі у змаганнях необхідно сформувати команду з не менш як двох і не більш ніж 6 учасників та одного тренера. Команда повинна складатися з студентів з одного університету та отримати підтвердження від адміністрації університету про можливість представляти навчальний заклад на конкурсі.

Участь у змаганнях передбачає два етапи: письмовий та усний. На першому етапі команда має дослідити матеріали справи щодо порушення права на свободу вираження поглядів та підготувати два меморандуми: з позиції заявника та з позиції Уряду. Після оцінки письмових матеріалів кращі команди будуть запрошені на другий фінальний етап змагань, що проходитиме у стінах Оксфордського університету.

Текст цьогорічного кейсу уже доступний за посиланням.

Із детальною інформацією та правилами змагань можна ознайомитись на офіційному сайті.