Інститут Медіа Права оголошує набір на дистанційний курс з доступу до інформації

November 11, 2014

                 


Інститут Медіа Права запрошує журналістів та громадських активістів, зацікавлених у питаннях доступу до інформації, яка знаходиться у розпорядженні органів влади, пройти дистанційний курс “Доступ до публічної інформації”

У травні 2011 року набув чинності Закон України “Про доступ до публічної інформації”, а в квітні 2014 року уло ухвалено законопроект 0947, що вніс зміни до 50 законів для узгодження їх з законом про доступ. Закон надає широкі можливості для отримання інформації, яку створюють або зберігають органи влади. Отримання офіційних даних має велике значення для підготовки якісних матеріалів у ЗМІ, написання аналітичних досліджень і наукових праць, а також для розробки адвокаційних кампаній. Дистанційний курс “Доступ до публічної інформації” допоможе навчитися правильно формулювати запити на отримання відомостей та захищати свої права у разі незаконних відмов у наданні інформації.

Аудиторія:  

Дистанційний курс розрахований на журналістів, редакторів, інших працівників ЗМІ та громадських активістів. 

Формат навчання:

Дистанційне навчання проходитиме на сайті дистанційних курсів Інституту Медіа Права (medialaw.in.ua)

Впродовж курсу учасники вивчатимуть такі теми, як основні засади доступу до інформації, оформлення запитів на інформацію, належні розпорядники інформації, відповідальність за ненадання інформації органами державної влади, оскарження неправомірних дій та ін.

Слухачі також матимуть можливість ставити експертам Інституту Медіа Права додаткові питання із тих тем, які викличуть у них найбільшу зацікавленість.

Контроль знань відбуватиметься за допомогою підсумкового тесту.

Після успішного складання підсумкового тесту учасники отримають сертифікат про проходження дистанційного курсу.

Для того, щоб стати слухачем дистанційного курсу, потрібно заповнити онлайн-анкету: https://docs.google.com/forms/d/1rsJy5sU3N6EK1rg2wk0574Jgfl927e8JVWgmw5GoCyk/viewform

Заповнення анкети повинне бути здійснено за один сеанс. Це означає, що відкриту анкету неможливо зберегти для подальшого редагування.  

Навчальна група формуватиметься на конкурсних засадах. Анкета повинна бути отримана Інститутом Медіа Права до 24 листопада 2014 року (включно). Результати відбору будуть повідомлені 1 грудня.

Про додаткові можливості стати учасником дистанційного курсу Ви можете дізнатись на сайті Інституту Медіа Права, перейшовши за посиланнямhttp://medialaw.kiev.ua/institute/Donate/

За додатковою інформацією з питань участі  в дистанційному курсі звертатися до Інституту Медіа Права: електронна адреса – i_law@medialaw.kiev.ua, телефон: (044) 496 05 80.

 

Цей курс організовано в рамках Проекту “Сприяння правам людини та демократії, а також підтримка медіа і громадянського суспільства в Азербайджані, Україні та Білорусі”, що реалізується International Media Support, IMS та фінансується Міністерством Закордонних Справ Норвегії.