Інститут Медіа Права оголошує набір учасників дистанційного курсу з медіа права

August 28, 2012

Інститут Медіа Права вже вшосте оголошує набір на дистанційне навчання з медіа права для журналістів. Дистанційний курс медіа права – це форма дистанційної освіти журналістів з метою підвищення їх знань про медіа законодавство, стандарти свободи слова та практику Європейського суду з прав людини.

Дистанційне навчання проходитиме на сайті дистанційних курсів Інституту Медіа Права (medialaw.in.ua)

Протягом кількох місяців слухачі курсу отримуватимуть навчальні матеріали, підготовані спеціалістами Інституту Медіа Права. Матеріали з’являтимуться в навчальному модулі 2 рази на тиждень та складатимуться з двох частин – основної частини обов’язкової для прочитання (3-4 сторінки тексту) та додаткової, що міститиме перелік літератури з цієї ж теми (як правило у вигляді Інтернет-посилань), які бажано прочитати. Слухачі матимуть змогу глибше ознайомитися з тими темами, які викликають для них найбільшу цікавість. Все спілкування відбуватиметься через навчальний модуль. Слухачі також матимуть можливість ставити викладачам додаткові запитання та ініціювати обговорення окремих тем.  Курс складатиметься з 21 уроку. 

Контроль знань відбуватиметься за допомогою трьох тестів.Тести базуватимуться лише на обов’язкових матеріалах.

Після успішного складання підсумкового тесту, учасники отримають сертифікат про проходження Дистанційного курсу медіа права.

Тематика курсу включає (але не обмежується) такі теми:

  • позови про захист честі та гідності;
  • втручання у приватне життя;
  • доступ до інформації;
  • захист журналістських джерел;
  • правові питання проведення фото та відео зйомки;
  • авторське право та суміжні права;  
  • ліцензування телерадіомовлення;
  • журналістика та Інтернет;
  • практика Європейського суду з прав людини;
  • стандарти суспільного мовлення.

 

Вимоги до кандидатів:

– бути практикуючим журналістом;

– мати прагнення до нових знань.

Для того, щоб стати слухачем Дистанційного курсу медіа права, потрібно заповнити онлайн-анкету:http://bit.ly/QIVoWF

Заповнення анкети повинне бути здійснено за один сеанс. Це означає, що відкриту анкету неможливо зберегти для подальшого редагування.

Навчальна група формуватиметься на конкурсних засадах. Анкета повинна бути отримана Інститутом Медіа Права до 10 вересня 2012 року (включно). 

Про додаткові можливості стати учасником дистанційного курсу Ви можете дізнатись на сайті Інституту Медіа Права, перейшовши за посиланням  www.medialaw.kiev.ua/institute/Donate

За додатковою інформацією з питань участі  в Дистанційному курсі медіа права звертатися до Інституту Медіа Права: електронна адреса – i_law@medialaw.kiev.ua телефон:(066) 381 90 68.

Проведення цього дистанційного курсу стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз Нетворк. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Інституту Медіа Права та не обов’язково відображає точку зору американського уряду, USAID та Інтерньюз.