Інститут Медіа Права отримав штатний розпис двох підрозділів Міністерства юстиції

May 14, 2013

Інститут Медіа Права отримав від Міністерства юстиції України копії штатного розпису двох його підрозділів: Департаменту міжнародного права та співробітництва і Управління європейської інтеграції Департаменту міжнародного права та співробітництва. Таким чином міністерство виконало рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, що було підтримане судами апеляційної та касаційної інстанцій.

Нагадаємо, четвертого липня 2011 року юрист Інституту Медіа Права Ольга Сушко звернулася до Міністерства юстиції України із двома запитами на інформацію, у яких просила надати копії відповідних документів.

У відповіді Міністерство юстиції України відмовило у наданні за запитом копій штатних розписів двох своїх підрозділів, посилаючись на те, що це інформація з обмеженим доступом.

Щоб отримати документи у судовому порядку, була розпочата чудова справа і Окружний адміністративний суд міста Києва повністю задовольнив позовні вимоги. Однак Міністерство юстиції України оскаржувало це рішення і в апеляційному, і в касаційному порядку. За результатами розгляду справи суди усіх трьох інстанцій визнали, що у запиті йшлося про публічну інформацію, яка стосується розпорядження бюджетними коштами та про розміри і види оплати праці державних службовців. Відповідно до Законів України “Про доступ до публічної інформації” та “Про засади запобігання і протидій корупції” така інформація не може бути обмежена у доступі.