Інститут Медіа Права підготував тренерів з питань доступу до інформації

June 25, 2011

23 та 24 червня Інститут Медіа Права спільно з Міжнародною організацією Артикль 19 та за підтримки Міжнародної організації «Міжнародна підтримка медіа» провів два одноденні тренінги для тренерів щодо доступу до публічної інформації.

На тренінгах провідні експерти в галузі доступу до інформації навчали учасників методикам проведення тренінгів щодо практики застосування Закону України «Про доступ до публічної інформації». На тренінгах розглядались українська практика та міжнародні стандарти доступу до публічної інформації, а також практика Європейського суду з прав людини.
 

Навчали учасників тренінгів Тарас Шевченко, директор Інституту Медіа Права, а також Бойко Боєв та Кріс Бьорнетт, експерти Міжнародної організації Артикль 19, яка сприяє впровадженню стандартів свободи слова та доступу до інформації у Європі та світі. 

Тренінг за два дні прослухали більше 50 учасників з різних куточків країни, серед яких були керівники та члени профільних громадських організацій та асоціацій, медіа юристи, аналітики, медіа експерти, журналісти, медіа консультанти, викладачі вищих навчальних закладів та представники інших структур з Києва, Чернігова, Львова, Рівного, Сімферополя, Харкова, Івано-Франківська, Одеси, Полтави, Хмельницького та інших міст України.